De mest kända hasardspelen

Det finns en hel del hasardspel att välja bland och några exempel på hasardspel på nätkasinon är Roulette, Slots, Odds, Poker och Craps.

Roulette

I roulette är finns en liten kula. Denna kula avgör i sin tur om du vinner eller förlorar. Något som ofta associeras med Roulette är det randiga hjul som består av färgerna svart och rött. På hjulet finns olika fack där det står olika nummer. När kulan, efter att ha varit i rörelse, hamnar i ett fack bestäms ett nummer utefter vad siffran visar i det fack där kulan hamnat. Beroende på vilken färg eller vilket nummer man satsat på kommer man antingen att vinna eller förlora omgången. Om man vill ha en stor chans att vinna omgången kan man satsa på en färg. Vinsten blir dock inte lika stor som den kan bli om man satsar och får rätt på ett nummer. Det är å andra sidan svårare att gissa rätt på ett nummer eftersom det finns fler olika nummer än vad det finns färger.

Keno

Keno är ett spel som påminner om Bingo. Keno går ut på att välja ett visst antal siffror. Därefter dras slumpmässigt ett antal tal ur den bestämda mängden. Spelet går då ut på att ha så många av tal som möjligt som matchar med dragningens tal.

Slots

Slots är ett klassiskt spel som ofta spelas på spelautomater. Slots går ut på att få en viss kombination av symboler på sin maskin. Vid rätt kombination av symboler så vinner man. Antalet hjul kan variera men oftast rör det sig om mellan tre och fem hjul. Ju fler hjul desto svårare kan det vara att få till rätt kombination av symboler. Antalet kombinationer som finns på en maskin kan dock variera mellan olika maskiner.

Odds

Odds är ett vanligt spel i samband med exempelvis sport. Odds går ut på att man satsar pengar på att en viss händelse kommer att inträffa. I sport satsar man exempelvis pengar på att ett visst lag kommer att vinna en match eller att ett visst lag går till final i samband med en turnering. Man kan dock spela på odds i alla möjliga sorters sammanhang som vem som vinner en Oscar eller ett presidentval.

Poker

Poker är ett spel som går ut på att ha bättre kort på din hand än vad sina motspelare har. Poker bygger på chansning bland annat genom att du chansar på att du har bättre eller sämre chans att vinna spelet jämfört med dina motspelare. Beroende på hur stor chans du uppskattar att du har att vinna omgången kan du satsa spelmarker eller chips av olika höga värden. Reglerna för poker kan skilja sig åt. Poker avser nämligen alla hasardspel där det i spelen används kort.

Craps

I spelet craps utgår man ifrån två tärningar. Spelet går i sin tur ut på att chansa på vilka siffror som tärningarna kommer att visa. Antalet spelare i craps kan vara många i en och samma omgång. Alla som spelar behöver alltså inte kasta tärningen. Det räcker med att chansa på ett nummer. Den som kastar tärningarna ska alltså slå ett visst nummer. De övriga spelarna som står och ser på ska gissa på vilket nummer som tärningarna kommer att visa.