Spela mera tärning

Tärningsspel är så mycket mer än bara att spela Yatzy på släktträffarna. Sic Bo och föregångaren till craps, det engelska Hazard, kan spåras tillbaka till det antika China och de katolska korstågen under medeltiden. Under hela vår existens har människan i olika former använt sig av chansspel för att avgöra svårlösta situationer eller bara för ren underhållnings skull. Möjligheten finns idag att välja det spel som passar bäst vid varje givet tillfälle oavsett fysisk plats och tid på dygnet. Man behöver inte ens skaffa några tärningar, med hjälp av våra vardagliga elektroniska mobila eller stationära enheter så är vi bara några klick ifrån dessa spel.

Sic Bo

Det något enklare spelet som är väldigt vanligt förekommande i dagens casinon, speciellt i Asien, heter Sic Bo. Det spelas med tre tärningar och egentligen handlar det bara om att gissa vilka tal som har tumlats fram innan spelvärden avtäcker tärningarna förs spelarna. Insatserna sker med fasta odds och spelet handlar kanske mer än något annat om ren magkänsla.

Craps

Dagens Craps är ett väldigt välkänt och mycket uppskattat spel i framförallt USA, men även runt om i Europa. Det spelas med två tärningar till skillnad från Sic Bo, men bjuder å andra sidan på fler möjligheter vad gäller insatserna i form av nivåer och sidebets. Efter de flesta tärningskasten finns möjligheten att lägga till eller ändra vissa insatser till exempel för att förstärka tidigare gjorda insatser. Med andra ord kan man till viss del minska husets statistiska övertag med rätt kunskaper, för att på så vis öka sina chanser något.