Spela på slumpen

Som med alla casino- och chansspel finns alltid ett inslag av slump och lycka i spelens natur. Vissa spel har dock ett större fokus på kunskap och skicklighet, medan andra är rent chansbaserade. Till exempel poker kräver lång erfarenhet, känsla för spelet och en god förståelse för dess psykologi, för att man framgångsrikt ska kunna möta duktiga motståndare. Andra spel, som till exempel slots är rena chansspel där man spelar på fasta odds och ren slump. Det finns dock en del spel som hamnar någonstans mitt emellan dessa två kategorier och ett mycket bra exempel på detta är craps.

Craps och slump

Då craps är ett tärningsspel så finns givetvis ett mycket tydligt och starkt inslag av ren slump i spelet, precis som i övriga livet. Men inbitna spelare tenderar ändå att lyckas skönja mönster och en viss ordning i kaoset, crapsspelare är givetvis inget undantag. Det fina med craps är dock att spelet faktiskt erbjuder flera möjligheter till att påverka sina odds och möjligheter till vinst, medan man spelar. Genom att kunna satsa i flera nivåer och göra sidebets, så har många spelare framgångsrikt använt sig av statistikbaserade strategier som sammantaget med slumpens överraskningar och spänning har givit både bra underhållning och utdelning.

Ren slump

Om du tillhör en av de spelarna som inte är särskilt intresserad av strategier och odds, utan bara vill gå på magkänsla och satsa efter infall och inspiration, så är craps fortfarande ett mycket bra spel att välja. Då craps trots allt är ett tärningsspel så är slumpens roll i spelet mycket förståeligt. Du kan med andra ord välja den spelstil och nivå som passar just dig. Feeling lucky? Perfekt, det är bara att tuta och köra!